Soorten onderzoeken

We maken gebruik van verschillende soorten onderzoeksmethoden. Welke toegepast wordt hangt af van het doel van het onderzoek.

Online vragenlijst

Wanneer je een uitnodiging ontvangt voor een online vragenlijst kan je deze direct invullen, maar dit kan ook op een later tijdstip. Je hebt altijd een paar dagen de tijd om de vragenlijst in te vullen, deze staat namelijk vaak een tijd open. Meer informatie hierover vindt je in de uitnodiging. Je kan natuurlijk ook besluiten dat je niet mee doet aan een onderzoek. In dat geval kan je de vragenlijst als niet verzonden beschouwen en doe je de volgende keer gewoon weer mee.

Deelname: alleen
Duur: +/- 10 minuten.

Interview

Wanneer we bezig zijn met een nieuw product zijn we benieuwd wie onze doelgroep precies is en wat hem/haar bezig houdt. Wanneer er al schetsen of afbeeldingen van een product zijn laten we deze aan de doelgroep zien om te kijken of we op het juiste pad zitten.

In dit soort gevallen is een online vragenlijst soms niet voldoende en gaan we graag met je in gesprek. Dit kan eventueel telefonisch.

Deelname: alleen
Duur: +/- 30 minuten.

Usability Test

Bij een usability test kijken we mee terwijl je een aantal activiteiten uitvoert op een website of app. Op deze manier kijken we of de website of app gemakkelijk te gebruiken is en welke onderdelen er onduidelijk zijn en verbeterd moeten worden. Bij een usability test mag je je mening over het product (positief of negatief) vertellen en ook waarom je ergens op klikt. Wat verwachtte je dat er zou gebeuren? Dit terwijl je de activiteiten uitvoert. Zo weten we precies waarom je ergens op klikte en wat je ervan vond.

Deelname: alleen
Duur: 60 a 90 minuten.

Card sorting

Soms blijkt dat de structuur van de website niet logisch is. Een belangrijk onderwerp wordt niet of lastig gevonden. Card sorting helpt ons om te kijken wat de doelgroep een prettige structuur zou vinden en waar zij bepaalde items op een webpagina verwachten.

Een card sorting test lijkt op een puzzel. Je krijgt meerdere kaartjes, per webpagina een kaartje, die je moet groeperen hoe jij het logisch vindt.

Meer informatie wordt door ons gegeven voorafgaand het onderzoek.

Deelname: alleen
Duur: 30 a 60 minuten. Afhankelijk van of het online of op locatie uitgevoerd wordt.